IRONMAN 70.3 Uitdaging & voorgeschiedenis

Is het mogelijk om je in slechts 65 dagen klaar te stomen voor een halve ironman wanneer j van 0 moet beginnen? Wel… in de komende weken kunnen we het samen ontdekken. Met behulp van HIGH5 Shop zal ik mijn volledige trainingschema’s, trainingsweken, WHOOP metrics, materiaalkeuzes, nutritie gidsen en meer delen!

Wie ben ik?

Jelle Vlietinck, 24 jaar uit Brugge. Sinds mijn 7 jaar actief in de sportwereld met enkele korte breaks. Als klein ‘manneke’ begonnen met dikke bandenraces, zo doorgerold naar cyclocross en uiteindelijk op de weg beland. Mijn laatste jaren op de weg reed ik met trots voor de toenmalige opleidingsploeg (nieuwelingen) van Omega Pharma Quickstep. Ik moest op die leeftijd de keuze maken tussen mijn studies en de koers. Het viel voor mij niet meer te combineren door de zeer hoge trainingsarbeid (vooral in tijd) en de toch wel redelijke studies.

Na 1 jaar en een half werd het gemis dan toch te groot en besliste ik om net zoals mijn vader in zijn jonge jaren, triathlon een kans te geven. Zwemmen, fietsen & lopen. Aangezien ik nooit echt een slechte loper ben geweest en door de historie (waarschijnlijk) nog steeds aardig met een fiets kon rijden leek me het wel doenbaar om triatlon te doen. Ik leerde op zeer jonge leeftijd al behoorlijk de techniek van crawl aan maar echt goed werd ik hier niet in. Dit zou dus de grootste uitdaging worden. Maar wat echt de doorslag gaf op dat moment is dat triatlon mij het mogelijk maakte om voor & na de schooluren te trainen. Zowel zwemmen als lopen waren mogelijk als het al donker was. Veel beter te combineren met het normale schoolleven dus.

Triathlon resultaten 

 In 2017 stoomde ik mij de eerste keer klaar voor een echte triathlon in het buitenland. Toenmalige overbuur en proftriatleet Michael Van Cleven kon al enkele keren Triathlon Internacional Portocolom winnen op de 111 afstand (1km zwemmen – 100km fietsen -10km lopen). Hij motiveerde me om me in te schrijven voor de 55.5 afstand van diezelfde wedstrijd (500m zwemmen – 50km fietsen – 5km lopen), wat ik dan ook deed. Op 9 april 2017 was het zover, aan de start van mijn eerste triathlon. Zwemmen in de zee. 50km fietsen op het glooiende landschap rond Portcolom met als kers op de taart de beklimming naar Sant Salvadar. Alles samen goed voor +- 1000 hoogtemeters. Afsluiten met 5km lopen naar de vuurtoren en terug met toch wel wat korte, maar pittige klimmetjes.

500m

9:33 - 1:54/100m

50km

1:32:21 - 32,5km/h

5km

21:37 - 4:19/km

TOTAAL

2:06:03

OVERALL

43st

AG

3rd

Het plan was om enkele weken later de 55.5 in Wanze in eigen land mee te doen maar door een knie blessure, opgelopen in Mallorca viel deze deelname in het water. Aangezien we geen risico wilden lopen op verdere blessures op de voorbereiding van volgend jaar stond ik dat jaar nergens meer aan de start. Na analyse van de splits in Mallorca werd snel duidelijk dat het zwemmen een pak beter mocht. Dat werd dus de ‘main goal’ die de winter.

Op 8 april 2018 was het weer zover … Triathlon Internacional Portocolom. Het gevoel was stukken beter dan in 2017, de voorbereiding was beter en het materiaal was beter. Top 20 overall en winst in de age group was het doel!

500m

5:37 - 1:07/100m

50km

1:30:41 - 33,1km/h

5km

19:59 - 3:59/km

TOTAAL

2:02:35

OVERALL

14th

AG

1st

Enorme progressie in zowel het zwemmen als het lopen en een beter resultaat dan verwacht. Missie volbracht dus en helemaal klaar voor de rest van het seizoen. Natuurlijk nog andere verplichting aangezien ik reeds aan mijn hogere studies bezig was en stilaan aan een job mocht denken. Ik koos er na de zomer voor om als student zelfstandige aan de slag te gaan. Na enkele weken begon de zelfstandige activiteit goed te draaien en merkte ik snel dat de combinatie: een bedrijf oprichten – triathlon op hoog niveau – hogere studies geen was die ik kon maken zonder eronderuit te gaan. Daarop besliste ik toen om triathlon & sport in het algemeen even opzij te zetten.

 

Fast forward naar nu!

Stabiliteit in mijn bedrijf & leven, een schitterende vriendin, financiëel is er al iets meer mogelijk, en aangezien de studies weg zijn en ik zelfstandig werk is er ook een pak meer tijd. Ik ben nooit echt gestopt met het volgen van de triathlonwereld aangezien ik enkele klanten heb die actief zijn in die wereld maar ook help ik elk jaar in de organisatie van Triatlon Brugge. Ik kijk elk jaar wel enkele live streams van de bekendere Ironman wedstrijden en bij de laatste begon het toch wel wat te kriebelen. Toen ik ook de Youtube reeks van Average Rob zag voor Ironman Klagenfurt wilde ik mijzelf ook een challenge opleggen.

Ironman 70.3 Vichy zo snel mogelijk finishen met slechts 65 dagen training. Een gigantische uitdaging aangezien ik sinds de zomer van 2019 niet meer gefietst/gelopen of gezwommen heb. Ik moest dus met alles van 0 beginnen.

In de komende weken kan iedereen mijn journey naar Ironman 70.3 Vichy volgen. Met behulp van mijn schitterende sponsors/ partners zal ik mijn volledige trainingschema’s, trainingsweken, Whoop metrics, materiaalkeuzes, nutritie gidsen en meer delen! Op www.high-5.shop zal de focus meer op nutritie & trainingsopbouw liggen. Op www.atom6cycling.be ligt de focus meer op materiaalkeuze & fietsonderdeel.

Welkom terug! Log hier in op je account!

Gelukt! 🎉

Je kan bijna je 10% kortingscode gebruiken. Hiervoor moet je enkel nog je e-mailadres bevestigen in je mail inbox. Je ontvangt binnen enkele minuten de bevestigingsmail. Kijk zeker ook in je map ‘ongewenste e-mail’ en ‘SPAM’. Om zeker geen kortingscodes & promoties te missen raden we ook aan om ons toe te voegen aan vertrouwde contacten. 

Ga naar je mailbox

BLACK FRIDAY!

10% korting op volledige gamma

Extra korting op black friday producten