Hoe belangrijk is luisteren naar mijn lichaam?

Waarom gebruik ik WHOOP?

De wedstrijd is al in 65 dagen. Dat is net iets meer dan 2 maanden. Als ik goed voorbereid EN blessurevrij aan de start wil staan zal ik 1 iets verschrikkelijk goed moeten opvolgen. En dat is de gezondheid van mijn lichaam en hart.

 

Wat is WHOOP?

Een soort fitness tracker die de meesten in de vorm van een bandje dragen (maar kan ook in onderbroeken, zwembroeken, bh’s etc… gestoken worden). Zelf draag ik het als bandje (en bicep band wanner het bandje wat in de weg zou zitten). Dit bandje meet elk moment van de dag je hartslag. ’S Nachts meet het naast je hartslag nog je HRV (heart rate variability), RHR (Resting heart rate), RPR (Repiratory Rate), Blood oxygen (zuurstof in je bloed) en de temperatuur van je vel. (niet lichaamstemperatuur, maar wel bedoeld als indicatie voor al dan niet koortsig). ik gebruik WHOOP al 1 volledig jaar om een zo gezond mogelijke levensstijl te volgen/ om te gaan met hoge werkdruk en genoeg te slapen. Het dient dus bijlange niet enkel voor topsports/amateur sporters. Er zijn heel wat zakenmensen die dit ook gebruiken om de perfecte balans te vinden tussen rust & werk. Voor mij zou het nu dus nog meer dan ooit van pas komen.

Hierboven vermelde ik al kort enkel metrics en wat ze zijn maar ik zal niet volledig uitleggen hoe WHOOP precies werkt en de wetenschappelijke uitleg van alle metrics die ik zal gebruiken. Daarvoor verwijs ik naar hun website: https://www.whoop.com/ . Wel wil ik uitleggen hoe ik WHOOP ga gebruiken in deze challenge.

 

Hoe gebruik ik WHOOP?

Er zijn 2 belangrijke metrics die je een beeld geven van je vormpijl/ conditie. HRV (zo hoog mogelijk) en RHR (zo laag mogelijk). Wat voor mij ook heel erg belangrijk wordt de komende weken zijn mijn hartslagzones tijdens het trainen en hoe goed ik van de trainingen herstel (Recovery score)

Elke ochtend zal ik een score krijgen op 100 in % naargelang hoe goed ik hersteld ben. Die score kan al dan niet beslissen of ik nog een extra dagje rust neem of niet.

Elke avond krijg ik een score die mij zegt hoe zwaar mijn dag was. (De opsomming van zowel trainingen als stressy situaties op het werk).

Mijn doel is dus zo goed mogelijk herstellen van zo zwaar mogelijke dagen. Ik zie WHOOP dus eigenlijk als een soort dokter die me elke ochtend zegt hoe zwaar mijn dag moet/mag zijn. Elke week zie ik dan ook mijn progressie qua vormpijl aan de hand van de gemiddelde WHOOP metrics. Deze zal ik telkens ook opnemen in de wekelijkse blogberichten. Het zal ook super interessant zijn om te zien welke invloed de HIGH5 recovery drink heeft door deze op de juiste momenten in te nemen. Wat ik eet, welke supplementen en wel sport nutrition ik op welke momenten neem volgt later in de voorbereiding. 

 

Zelf WHOOP proberen?

Zelf je herstel naar een hoger niveau tillen? Helemaal overtuigd van de WHOOP app? Goed nieuws! De tracker zelf hoef je niet aan te kopen. WHOOP werkt via een maandelijks abonnement (12 maanden minstens eerste jaar). Daarin ontvang je je eerste bandje + de tracker gratis. Je kan wanneer je wil extra kleuren of andere accessoires aankopen. Wanneer je tracker kapot is krijg je ook gewoon gratis een nieuwe.

Denk je dat WHOOP ook voor jou een meerwaarde kan zijn? Gebruik dan zeker onderstaande link. Die zorgt ervoor dat je 1 maand gratis krijgt (de 13de maand). En onrechtstreeks steun je mij ook want ik ontvang dan ook 1 maand gratis!

Welkom terug! Log hier in op je account!

Gelukt! 🎉

Je kan bijna je 10% kortingscode gebruiken. Hiervoor moet je enkel nog je e-mailadres bevestigen in je mail inbox. Je ontvangt binnen enkele minuten de bevestigingsmail. Kijk zeker ook in je map ‘ongewenste e-mail’ en ‘SPAM’. Om zeker geen kortingscodes & promoties te missen raden we ook aan om ons toe te voegen aan vertrouwde contacten. 

Ga naar je mailbox

BLACK FRIDAY!

10% korting op volledige gamma

Extra korting op black friday producten